Anlita utländska hantverkare

Att utöka din sökning efter kvalificerade medarbetare utanför Sveriges gränser medför en rad möjligheter och fördelar. Att rekrytera utländska hantverkare kan till exempel leda till utforskning av nya perspektiv och kunskaper om andra marknader för ditt företag.

De utländska medarbetarnas allmänna rättigheter och skyldigheter är desamma som för någon av dina svenska anställda. Det betyder att din utländska anställd måste behandlas exakt på samma sätt som alla svenska anställda.

Med detta sagt finns det några viktiga regler som du bör vara medveten om när du väljer att anställa utländska hantverkare. Och i allmänhet bör du hjälpa din utländska anställd så mycket som möjligt när det gäller viktiga registreringar som uppehålls- och arbetstillstånd eller information om skatt, försäkring eller bostad.

Detta ska du tänka på när du anlitar utländska hantverkare

Det är inte lätt att börja implementera en ny process inom sitt företag, och detta gäller även rekrytering av utländska medarbetare. Nedan hittar några stycken om vad du som en svensk arbetsgivare ska tänka på innan du rekryterar utländska hantverkare:

Uppehålls- och arbetstillstånd

Beroende på den utländska anställdes medborgarskap och längden på hans eller hennes vistelse i Sverige kan det vara nödvändigt att ansöka om uppehålls- och arbetstillstånd före ankomst. I de flesta fall måste du som arbetsgivare också fylla i relevanta avsnitt i ansökningsblanketten. Lyckligtvis så tar vi på WorkForce hand om allt detta så att du får tydliga instruktioner på vad som kommer att krävas av dig som jobbgivaren till en utländsk hantverkare.

Vår roll inom det hela

Vi har framgångsrikt fyllt jobb i Sverige inom olika branscher, och däribland har anslutit svenska arbetsgivare med hanverkartalanger från hela klotet. Vi kan alltså hjälpa dig att anställa de bästa talangerna på planeten. När du behöver den precis rätt person för att designa, installera, sälja, träna, driva, underhålla eller hantera var som helst i Sverige, vet vi hur vi hittar de bästa talangerna i världen!

Utländsk hantverkare: vi tror på att skapa nätverk

Vi på WorkForce erbjuder våra kunden den unika möjligheten att dela våra nätverk och ansluta sig till våra kandidatpooler över hela världen för att tillhandahålla en av de mest omfattande tjänster inom bemanning. Detta ger oss enorma ytterligare resurser för att ge bästa möjliga urval av kandidater till våra kunder och ett otroligt antal ytterligare möjligheter för utländska kandidater.

Fördelen med utländsk arbetskraft

Vissa företag vill anställa internationell arbetskraft på grund av behov, medan andra försöker förbättra eller utvidga sitt företag. Oavsett anledningen finns det många fördelar med att anlita internationell arbetskraft, och även om processen att anställa utländska hantverkare inte är utan sina utmaningar, tycker de flesta arbetsgivare att det är värt sin tid och ansträngning att göra det.

Nedan har vi angett fyra fördelar med att anställa utländska hantverkare, vare sig det är permanenta eller tillfälliga invandrare. Om du har några frågor om dina specifika anställningsbehov erbjuder vi kostnadsfria konsultationer – fyll bara i formuläret här för att komma igång.

  1. Fyll positioner där det finns brist på högkvalificerade svenska hantverkare

Det är ingen hemlighet att Sverige har en stor brist på högkvalificerade arbetare inom många områden. Om du har problem med att hitta kvalificerade hantverkare i Sverige för de roller du behöver att fylla i ditt företag finns det väletablerade möjligheter att anställa utländska hantverkare istället.

  1. Språk och utländsk kunskap

Om du vill bedriva global verksamhet behöver du anställda som talar språket och kan marknaderna. Ditt bästa alternativ kan vara att anställa någon från marknaden där du vill bedriva ditt företag så att du vet att du får en person som kommer att kunna kommunicera effektivt och kommer att förstå de kulturella nyanserna som kan göra eller bryta ett företag som försöker att etablera sig på en främmande arbetsmarknad.

  1. Kreativitet och perspektiv

När du har en homogen arbetskraft av anställda som alla kommer från samma bakgrund kan ibland kreativiteten i ditt företag kvävas. Att anställa utländska hantverkare ansluter dig och ditt svenska team till människor med olika kreativa perspektiv eftersom de kommer från helt olika platser med helt olika seder och vanor. Blandningen av idéer och perspektiv från olika kulturer är det bästa möjliga receptet för kreativitet och innovation som kan ta ditt företag till nya höjder. I många länder prioriterar man dessutom andra hantverk, vilket leder till att det finns många fler hantverkare i det landet med en specifik kunskap som vi i Sverige faktiskt kan ha brist på.

  1. Rik arbetsplatskultur

Inte bara leder en internationell arbetskraft till mer kreativitet och produktivitet på arbetsplatsen, men det hjälper också till att bygga en rik och mer tillfredsställande arbetsplatskultur för alla anställda inom ditt företag.

Utländska hantverkare via WorkForce

Du bör alltid anställa den bästa personen eller teamet för jobbet. Det kräver ofta att di anlitar exceptionell internationell talang. Vi på WorkForce kan hjälpa dig att få dessa människor – oavsett var de är i världen eller var de kommer ifrån – in på ditt team på timmar eller dagar.

Traditionellt sett, för att anställa någon i ett annat land måste genomgå en ganska komplicerat process. Vi har redan våra egna arbetskandidater i många länder i världen, så du behöver inte tillbringa månader – eller ens ett år – att arbeta med advokater, banker och andra rådgivare för att få internationell talang igång i din verksamhet. Hos oss är det bara några dagar. När du väl har hittat en kandidat att anställa kommer vårt team att hantera anställningsprocessen i enlighet med både svenska och lokala mandat.

Inte bara kommer dina utländska anställda att börja arbeta snabbare än vad det normalt tar, utan du behöver inte heller hantera någon av de juridiska, skattemässiga eller personalrelaterade uppgifter som anställning av utländska hantverkare medför.

Kontakta oss redan idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig ansluta din verksamhet till värdefull utländsk talang inom timmar eller dagar!

Kontakta oss redan idag

Tveka inte att kontakta oss på WorkForce för att påbörja din rekrytering!