Industriell lackering

Industriell lackering har många fler användningsområden än dekorativlackering och målning. Den kanske vanligaste applikationen för industriell lackering är att skydda utrustning, maskiner eller kommersiella anläggningar mot korrosion.

På grund av den intensiva karaktären hos industriella processer kan mekaniska komponenter gå sönder på bara några månader utan tillräckligt skydd, särskilt då utomhus. Ett lager av lämplig industriell färg gör också ytor brandsäkra och vattentäta och även besparar energi.

Vi hjälper dig med industriell lackering

Vi är specialister inom industriell lackering med många års erfarenhet och en bred kundkrets. Som specialister på spraymålning kan vi hjälpa till att renovera din kommersiella fastighet eller utrustning med hjälp av en rad branschledande industriella färger. Dessutom är vårt team pålitligt och professionellt och kommer att hantera hela arbetsprocessen från början till slut.

 

 

Vad är industriell lackering?

Det finns två korrekta svar på vad industriell lackering är för något: det är en målningsteknik som skyddar maskiner, utrustning eller byggnader mot rost, men också får dem att se bra ut!

 

 

Så här går industriell lackering till

De viktigaste stegen som professionella industriella lackerare tar de utför ett jobb är följande:
Idag upplever många branscher svårigheter med att hitta och attrahera personal med rätt yrkeskompetens till sitt befintliga behov.

Förberedelse av substrat

Substrat är förberedelsen av ytan som ska målas. Målare måste se till att underlaget rengörs ordentligt för jämn och korrekt målning.

Färgförtunnning

Den industriella färgen måste förberedas och tunnas ut för korrekt applicering och täckning.

Besprutning eller pensling

Själva sprutningen kräver också stor omsorg och precision från målarens sida. Variabler i sprutprocessen inkluderar vilken typ av färg som används och substrattypen. Målare har också flexibiliteten att välja hur mycket tryck som färgen appliceras med.
bemanning & rekrytering lager

Verktyg och tekniker för industriell lackering

Professionella industriella lackerare använder många olika tekniker för att applicera färg. Dessa inkluderar:

  • Rullar: fungerar bäst för breda, plana ytor såsom golv eller väggar

  • Luftsprutning: färg appliceras som en fin dimma eller spray som ger en jämnare finish jämfört med andra metoder

  • Luftfria sprutor: använder högre blåstryck, så de är effektivare för att täcka stora ytor, men kräver också att användaren bär personlig skyddsutrustning

  • Penslar: även om denna metod är den mest tidskrävande är det ibland det enda sättet att måla små detaljer effektivt

  • Elektrostatisk applikation: färgen kan bindas till en yta med hjälp av elektricitet – en mycket effektiv process som kräver expertis

Fördelar med industriell lackering

Industriell sprutmålning är ett snabbt och ekonomiskt sätt att applicera färgbeläggningar av hög kvalitet på ett stort antal olika ytor. Här är några viktiga fördelar med industriell lackering:

  1. Appliceringsområde

Industriell lackerare jobbar med olika typer av färger som erbjuder en hög grad av kontroll och enhetlig täckning på ytor som trä, metall, plast och glasfiber.

  1. Hastighet

Om du målar en stor yta som ett kommersiellt golv, tak eller rullport kan industriell spraymålning täcka ett stort område mycket snabbt. Detta kan minska den tid det tar att utföra ett jobb, minimera stilleståndstiden för ditt företag och minska kostnaderna.

  1. Mindre avfall

Ett annat populärt industriellt målningssystem är HVLT (hög volym, lågt tryck) som använder en lätt luftturbin istället för en stor luftkompressor för att tillföra luften för att finfördela färgen. Luften tillförs med mycket lägre tryck och hastighet. Detta innebär att mängden översprutning och materialavfall minskas kraftigt jämfört med konventionell ytmålning – vilket resulterar i en mycket renare spraymiljö.

  1. Bättre finish

Industriella lackeringssystem ger en jämn yta som tål slitage samt skadlig korrosion. Färgpartiklar i form av små droppar kastas ut vid tryck för att producera en spegelliknande eller fabriksliknande yta på en mängd olika ytor. Dessa inkluderar kommersiella tak, butiksfönster, beklädnad och andra ytor som kräver en tuff, snabbtorkande färg.

bemanning bygg
bemanning & rekrytering workforce-bemanning

En rekryteringsprocess är krävande och det krävs både kompetens och erfarenhet för att bemästra den effektivt och med gott resultat.

sv_SESvenska